Ron Santiago de Cuba
Mikroklimaet omkring Santiago er som skabt til dyrkning af de sukkerrør, der ligger
til grund for den gode rom. Masser af sol, masser af fugt, masser af havfrisk vind.
De fleste sukkerrør her høstes stadig med håndkraft og skarpe macheter. Melassen
er kendetegnet ved dybere sødme og et mere frugtigt præg. Udover produktionsmetoderne
er rom fra den østlige del af Cuba kendt for sine bløde og fine frugtige nuancer, som skyldes det milde og lidt køligere klima sammenlignet med den centrale og vestlige del af øen.
Rom fra Santiago de Cuba modnes i de berømte Don Pancho lagerbygninger, kendt som den cubanske roms katedral. Ifølge legenden er bygningerne anlagt med så kort afstand til togskinnerne, at fadene med rom skælver, hver gang et tog passerer, hvilket efter sigende skulle påvirke modningsprocessen.
Carta Blanca
Ron Santiago de Cuba Carta Blanca er naturligvis et oplagt valg til de klassiske caribiske drinks og cocktails ”shaket” med citrus og sukker, og med sine smagsnoter af friskskåret sukkerrør og vanilje, egner den hvide rom sig også overraskende godt ‘on the rocks’.
Cocktails med Blanca
Añejo 8
Cocktails med Gran Añejo 8
Extra Añejo 11
Maestroers suveræne touch, hvor den mørke roms naturlige dybde lyses op af distinkte indtryk af frisk, sød sukkerørsmelasse. En flot lagret rom med ungdommelig charme.
Cocktails med Gran Añejo 11
Extra Añejo 12
markant præg af fadlagring; en klassisk cubansk kvalitetsrom, silkeblød og elegant, en smule tør, med en næsten pebret eftersmag, som står godt til cigarer og stærk kaffe.