Juledrink

JULEDRINKS

Vi har samlet 6 gode bud på juledrinks, som alle kan lave derhjemme. Så hvis du er træt af at servere den samme julegløgg år efter år, kunne en  juledrink være et godt alternativ. Måske finder du din næste yndlings juledrink her:

Juledrinks

1. DISARONNO SOUR

Sværhedsgrad
3/5

Disaronno Sour er en frisk og cremet drink med noter af mandel. Drinken kan give associationer til en “flydende marcipangris”.  Til trods for den gennemtrængende mandelsmag, som man finder i Disaronno Amaretto, er der faktisk ikke nødder i likøren og drinken kan derfor sagtens indtages af nøddeallergikere. Når Disaronno Amaretto blandes med citron og sukkersirup, bliver mandelsmagen mindre tydelig og drinken får den perfekte balance mellem sur og sød. Æggehviderne giver den cremede konsistens og giver juledrinken den sidste finish, med skum på toppen. Man kan skifte citronskiven ud på toppen, med et kirsebær og voilá juledrink til gæsterne.  

Opskrift

 • 5 cl Disaronno Amaretto
 • 2,5 cl Frisk Citronsaft
 • 0,5 cl Sukkersirup
 • 1 x Æggehvide

  Tilføjer du yderligere 2,5 cl Bourbon for at give drinken lidt ekstra fart på, hedder det en Kentucky sour.

fremgangsmåde

Hæld Disaronno, citronsaft, sukkersirup og æggehvide i en shaker med is. Ryst shakeren grundigt. Hæld over i et glas med is og pynt med en skive citron eller et kirsebær. 

– Sukkersirup kan man lave super nemt. Kog sukker og vand sammen i ratio: 1:1. I dette tilfælde betyder det, at du skal koge 0,5 cl sukker med 0,5 cl vand. 

2. CHRISTMAS COSMOS

Sværhedsgrad
3/5

Christmas Cosmos er en cocktail fra magasinet Gadtoft.dk. Juledrinken er inspireret af den klassiske Cosmopolitan, men i Christmas Cosmos bruges Disaronno Amaretto i stedet for vodka. Her bruges endnu engang æggehvider, så vi får en mere cremet cocktail. 

Opskrift

 • 2,5 cl Disaronno Amaretto
 • 2 cl Appelsinlikør (Cointreau)
 • 1 x Æggehvide
 • 2 cl Sukkersirup 
 • 5 cl Tranebærjuice 

fremgangsmåde

Hæld Disaronno, Cointreau, sukkersirup, æggehvide og tranebærjuice i en shaker med isterninger og ryst grundigt.  Hæld derefter drinken over i to nedkølede Martiniglas. Pynt drinken med en tørret eller brændt limeskive. 

– Sukkersirup kan man lave super nemt. Kog sukker og vand sammen i ratio: 1:1. I dette tilfælde betyder det, at du skal koge 2 cl sukker med 2 cl vand. sørg for at nedkøle siruppen før den tilføjes i din drink, så drinken forbliver kold. 

3. Cloudy Collins

Sværhedsgrad
1/5

Cloudy Collins er en utrolig nem og forfriskende juledrink. Ginger ale og Jura 10 års er et perfekt match. Den ufiltrerede æblemost og ingefær skaber en julet smagskombination. 

Opskrift

 • 5 cl Jura 10 år single malt 
 • 5 cl Ufiltreret æblejuice 
 • 1 cl limesaft 
 • Top med Gingerale  

fremgangsmåde

Fyld et glas med isterninger, og kom herefter Jura, æblejuice og friskpresset limesaft i. Rør grundigt i cocktailen med en rørepind, og top med en smule gingerale. Pynt drinken med en skive citron. Herefter er den klar til servering.

4. Winter Wonderland

Sværhedsgrad
1.5/5

Winter Wonderland er en fremragende juledrink lavet med STROH Jagertee og cremelikør.  Du kan også bruge STROH  Rom i stedet for Jagertee, uden det gør nogen speciel forskel. Drinken ser meget julet ud med chokoladekrymmel på kanten af glasset. En nem og overskuelig drink, som de fleste kan lide. Det eneste som tager lidt tid, er den fine pyntede kant på glasset. 
Opskriften er fra Gadtoft.dks online magasin.

Opskrift

 • 8 cl Irsk cremelikør (Baileys) 
 • 3 Dash Angostura Cocoa Bitter 
 • 20-50 g Mælkechokolade 
 • Krymmel til pynt 

fremgangsmåde

Smelt mælkechokoladen i mikroovnen, eller i en skål, i en gryde med kogende vand. Dyb kanten af glasset i den smeltede chokolade, så den dækker hele kanten. Dyb herefter chokoladekanten i en tallerken med krymmel, og vent på at det stivner i chokoladen. Sæt glassene i køleskabet eller fryseren mens du laver drinken, så de er afkølede og klar til servering.

Hæld Baileys og STROH i en shaker med isterninger og ryst godt. Hæld derefter drinken over i det afkølede cocktailglas, og top drinken med et par dash Angostura Cocoa Bitter. 

5. Gin Fizz

Sværhedsgrad
3/5

Gin Fizz er en drink som snildt kan drikkes året rundt. Drinken klæder julebordet godt. Med den hvide skum fra æggehviderne blender drinken godt ind på et juleopdækket bord. For at gøre drinken endnu mere julet, kan man pynte den med appelsinskal i stedet for en skive citron. Hvis man har lidt ekstra tid, kan man pynte skallen med nelliker, så den pludselig også dufter af jul.  

Opskrift

 • 6 cl Gin Mare
 • 3 cl Friskpresset citronsaft 
 • 2 cl Sukkersirup 
 • 1 x Æggehvide 
 • Top med Danskvand 
 • Pynt med en skive citron eller appelsinskal 

fremgangsmåde

Hæld Gin Mare, friskpresset citronsaft, sukkersirup og æggehviden i en shaker. Fyld shakeren med is og ryst (mindst 20 sekunder). Hæld derefter indholdet over et glas fyldt med isterninger. Top drinken med Danskvand. Pynt med en skive citron eller appelsinskal, afhængig af hvilket udtryk du ønsker. 

Se “how to” video af Gin Fizz nedenfor.   

6. Velvet White Espresso Martini

Sværhedsgrad
1.5/5

Velvet White Espresso Martini er en oplagt juledrink. Drinken er en hvid og julet udgave af den klassiske Espresso Martini. Med Disaronno Velvet som hovedingrediens, får drinken noter af mandel eller marcipan. En lækker kombination med kaffe. Drinken tager ikke mere end 5 minutter at lave og kan laves af enhver derhjemme. 

VELVET WHITE ESPRESSO MARTINI

Opskrift

fremgangsmåde

Start med at sætte dit glas i fryseren, så glasset er nedkølet og klar til servering.  Hæld Disaronno Velvet, Tia Maria kaffelikør og vodka i en shaker, fyldt med is. Ryst grundigt.  Hæld indholdet over i dit iskolde glas. Pynt drinken med et par chokoladestykker. 

Sværhedsgrad
1.5/5
Scroll to Top

Søg blandt vores produkter nedenfor

+18

Er du over 18?

Køb og handel med alkohol på denne shop, kræver at du er over 18 år.